Betonjerka 1

„Бетоњеркаˮ АД продаје се у септембру из стечаја

Међу предузећима која ће наредног месеца бити на продају је и алексиначка „Бетоњеркаˮ. Овај привредни субјекат који је у стечају, путем јавне понуде биће на продаји петог септембра, односно крајњи рок за достављање писаних понуда је 12 сати истог дана. Тада ће, у просторијама Агенција за лиценцирање стечајних управника РС, Теразије бр. 23, Београд, III спрат, канцеларија 311, у 12 сати и 15 минута бити отворене пристигле понуде.

Процењена вредност имовине која се продаје је око 241 милион динара. Евентуални купац био постао власник грађевинских објеката, 16 некретнина, уписаних у листу непокретности под бројем 1485 КО Алексинац – ван вароши, као и покретне имовине коју чине основна средства, алати, ситан инвентар, возни парк и залихе за обављање делатности стечајног дужника, атести и сертификати.

Овај колектив је својевремено био један од најуспешнијих привредних субјеката не само у Алексинцу и бавио се производњом разних врста бетонских стубова, трафостаница и других пратећих елемената од бетона.

Одлуком Привредног суда у Нишу у лето 2015. године у „Бетоњерциˮ АД: отворен је стечајни поступак. Пре тога почетком овог века „Бетоњеркаˮ је већ једном била неуспешно приватизована, пошто тадашњи купац није испуњавао уговорене обавезе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 9 =