Бесплатно за спортисте

Уочи старта новог шампионата, група фудбалера и фудбалерки са подручја алексиначке општине ових дана обавила је лекарске прегледе који су, према Закону о спорту, обавезни за све спортисте на сваких шест месеци. Прегледи су, иначе, бесплатни, а обављени у салону ОФК Напретка на Градском стадиону у Алексинцу.

‒ Циљ оваквих прегледа је да се утврди општа здравствена способност за обављање спортских активности свих активних спортиста, а нарочито деце која су први пут дошла на преглед ‒ каже др Иван Никодијевић, специјалиста медицине спорта из Сокобање који је овај посао обавио заједно са медицинским особљем овдашње Опште болнице.

‒ Битно је да радимо прегледе који су по Закону о спорту дефинисани, а то значи да радимо ЕКГ прегледе, лабораторијске анализе, укључујући основну крвну слику, урин и шећер и клинички преглед. Ако се евентуално нешто пронађе, онда идемо даље са детаљним прегледима као што је тест оптерећења, ултразвучни преглед и тако даље ‒ наглашава др Никодијевић. 

Прегледи се већ другу годину обављају о трошку локалне самоуправе, а на основу уговора између Спортског савеза општине и Опште болнице.

 

3 коментара

  1. Analiza krvi nije radjena, kao ni analiza urina! Ja sam bila na tom “pregledu” tako da nije prethodni komentar postavljen tek tako, iz dosade, vec zato sto je obesmisljen nacinom rada.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =