Besplatno merenje očnog pritiska za Aleksinčane

20170308_130704
Doktorka Jelena Pešić savetuje redovne kontrole vida i očnog pritiska u cilju što ranijeg otkrivanja i uspešnijeg lečenja glaukoma

Povodom svetske nedelje borbe protiv glaukoma Opšta bolnica u Aleksincu i doktorla Jelena Pešić organizuju preventivno besplatno merenje očnog pritiska. Akcija će se održati u očnoj ambulanti od ponedeljka 13. do četvrtka 16. marta u vremenu od 18 do 19 sati.  Akcija ima preventivni cilj, a pravo na besplatno merenje imaju građani kod kojih nije otkrivena ova bolest.

Iako glaukom uglavnom prati povišeni očni pritisak, on se može javiti i bez neke određene simptomatologije i najčešće se i najlakše otkriva pri redovnim kontrolama vida, napominje doktorka Pešić. Ona dodaje da povišeni očni pritisak može izazvati niz problema, često vrlo ozbiljnih, a u krajnjim i najtežim slučajevima rezultat je i potpuno slepilo.

– Posledice glaukoma mogu biti velike. On vremenom lagano oštećuje vlakna očnog živca, što dalje vodi u oštećenje vida i kao krajnju posledicu ima slepilo. Bitno je otkrivanje očnog pritiska na vreme, jer je svaka godina benefit za pacijenta i znači mu produžetak vida i samim tim mu omogućava bolju funkcionalnost u svakodnevnom životu – navodi naša sagovornica.

https://www.youtube.com/watch?v=ObF5-KB0psw&feature=youtu.be

Један коментар

  1. Imam jedno vrlo vazno pitanje: da li tada merite samo ocni pritisak ili radite i analize za glaukom?! Unapred hvala na odgovoru!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 13 =