Motociklisti

Besplatan trening za 15 motociklista

Ljubitelji dvotočkaša, odnosno oni koji ih rado voze, imaće priliku da sredinom narednog meseca prisustvuju treningu bezbedne vožnje za motocikliste.

Kako je, nakon apliciranja Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, odlučila da među deset saveta podrži i aleksinački, za 15 motociklista 12. juna održaće se besplatni celodnevni trening.

‒ Vrednost ovog projekta, po onome što su nam rekli iz Republičke agencije, je preko 300 hiljada dinara. Naša obaveza pored sale i treninga na poligonu je i da obezbedimo tih 15 polaznika, odnosno 15 motociklista koji ne bi trebalo da budu stariji ljudi i ne bi trebalo da budu bajkeri, već da budu neki mlađi motociklisti, ali ne mopedisti. To je ono što nam je rečeno da bi uopšte imalo smisla sve ovo što radimo. Očekuje se da budu tri pokazivača i da svako drži po pet motociklista ‒ rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, Čedomir Rakić. 

Kao i prošle godine, trening je u organizaciji Centra „Koncept 192” i to su instruktori koji se profesionalno bave instruktažom. Imaju sve potrebne dozvole, licence i takođe obučavaju policijske jedinice koje rade za agenciju.

Zainteresovani motociklisti mogu da se prijave za besplatni trening u prostorijama opštine Aleksinac do kraja ovog meseca.


Polaznik besplatnog treninga dužan je da: 

‒ Poseduje važeću vozačku dozvolu za vozilo kojim upravlja na treningu,
‒ Poseduje tehnički ispravan i registrovan motocikl,
‒ Poseduje zaštitnu opremu,
‒ Na mestu predviđenom za održavanje treninga bude deset minuta pre početka treninga,
‒ Prilikom prijavljivanja za učešće na treningu potpiše Izjavu o prihvatanju lične odgovornosti od neželjenih događaja tokom treninga,
‒ Se disciplinovano ponaša i prati instrukcije instruktora,
‒ Objekte, prostor, materijalna sredstva i opremu Centra brižljivo čuva, održava i koristi na pravilan način.

Polazniku treninga zabranjeno je da: 

‒ Preduzima bilo kakve radnje i aktivnosti kojima se može naneti šteta ugledu Centra,
‒ Samoinicijativno izvođenje elemenata i vežbi na treningu,
‒ Konzumiranje alkoholnih napitaka i opojnih sredstava.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 5 =