Motociklisti

Бесплатан тренинг за 15 мотоциклиста

Љубитељи двоточкаша, односно они који их радо возе, имаће прилику да средином наредног месеца присуствују тренингу безбедне вожње за мотоциклисте.

Како је, након аплицирања Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, одлучила да међу десет савета подржи и алексиначки, за 15 мотоциклиста 12. јуна одржаће се бесплатни целодневни тренинг.

‒ Вредност овог пројекта, по ономе што су нам рекли из Републичке агенције, је преко 300 хиљада динара. Наша обавеза поред сале и тренинга на полигону је и да обезбедимо тих 15 полазника, односно 15 мотоциклиста који не би требало да буду старији људи и не би требало да буду бајкери, већ да буду неки млађи мотоциклисти, али не мопедисти. То је оно што нам је речено да би уопште имало смисла све ово што радимо. Очекује се да буду три показивача и да свако држи по пет мотоциклиста ‒ рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, Чедомир Ракић. 

Као и прошле године, тренинг је у организацији Центра „Концепт 192” и то су инструктори који се професионално баве инструктажом. Имају све потребне дозволе, лиценце и такође обучавају полицијске јединице које раде за агенцију.

Заинтересовани мотоциклисти могу да се пријаве за бесплатни тренинг у просторијама општине Алексинац до краја овог месеца.


Полазник бесплатног тренинга дужан је да: 

‒ Поседује важећу возачку дозволу за возило којим управља на тренингу,
‒ Поседује технички исправан и регистрован мотоцикл,
‒ Поседује заштитну опрему,
‒ На месту предвиђеном за одржавање тренинга буде десет минута пре почетка тренинга,
‒ Приликом пријављивања за учешће на тренингу потпише Изјаву о прихватању личне одговорности од нежељених догађаја током тренинга,
‒ Се дисциплиновано понаша и прати инструкције инструктора,
‒ Објекте, простор, материјална средства и опрему Центра брижљиво чува, одржава и користи на правилан начин.

Полазнику тренинга забрањено је да: 

‒ Предузима било какве радње и активности којима се може нанети штета угледу Центра,
‒ Самоиницијативно извођење елемената и вежби на тренингу,
‒ Конзумирање алкохолних напитака и опојних средстава.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 17 =