Бескаматни кредит за пољопривреднике општине Ражањ

Пољопривредници са подручја општине Ражањ моћи ће до 15. децембра ове године да конкуришу за бескаматни кредит који би враћали у наредне три године. Њима ће на располагању, у оквиру расписаног Конкурса за подстицајна средства за развој пољопривреде у општини Ражањ у 2022. години, бити 2 милиона динара, и та средства ће моћи да користе за нову опрему и механизацију, као и за набавку сертификованог садног материјала.

Право учешћа имају физичка лица, носиоци регистрованог пољопривредног газдинства са активним статусом која имају пребивалиште на територији општине Ражањ. Максимални износ подстицаја по овом конкурсу је 200.000 динара по газдинству. У 2023. години корисник кредита је дужан да врати половину подстицајних средстава, а по 25 одсто у наредне 2 године. Још једна повољност за кориснике је та што Управни одбор Фонда у случају временских непогода или ванредног стања може да донесе одлуку о продужетку рока враћања учешћа корисника. Рок за објаву резултата по конкурсу је 30 дана од истека дефинисаног датума за пријављивање.

Илустрација (извор: Алпрес)

Потребну конкурсну документацију дефинисану јавним позивом подносилац пријаве доставља у једном примерку у затвореној коверти лично или поштом на адресу Општина Ражањ, Трг Светог Саве бр. 33, 37215 Ражањ, од 7 до 15 часова са назнаком назива конкурса. Више појединости о овом конкурсу заинтересовани могу да сазнају на званичном сајту Општине Ражањ.

Овај вид подстицаја пољопривредника општине Ражањ, осим од Општине Ражањ подржан је од Фондације „Ана и Владе Дивац”, као и од Регионалне развојне агенције „Југ” из Ниша.

Илустрација (извор Алрпес)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 14 =