Бајковита чаролија на даскама које живот значе

Млади алексиначки глумци, који похађају Школицу глуме Градског позоришта „Театар 91”, а које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац, јуче су верној публици представили своје глумачко умеће у представи „Чудесно царство маште”.

Ова представа је изазвала велико интересовање овдашње публике, па су скоро сва места била попуњена. То само доказује да је алексиначка публика велики обожавалац заната на даскама које живот значе, а громогласни аплауз и овације су показали да младе наде ове Школице глуме успешно напредују и одражавају квалитет овог заната.

Сведок магичних вештина и љубавне игре, била је публика на јучерашњој представи. Нису мађиончарски трикови на почетку ове представе били случајност, који су публику увели у свет љубавних игара, јер, на крају, љубав је само једна велика, занимљива игра, у којој је свако победник. Сви присутни у овој сали су уживали у представи, која је држала пажњу публике свих узраста, а маштовита атмосфера и само путовање кроз ликове и време створили су свет из кога је тешко изаћи и душом, и телом.

Текст представе је адаптирао, представу режирао и будуће глумце тајнама позоришног заната учио Алекса Токић. Млади ансамбл и овог пута чинили су: Маша Илић, Јања Ђорђевић, Гордана Гојковић, Наталија Вулић, Павле Чакаревић, Ивана Панчић, Лука Трајковић, Николина Маринковић, Анђелија Јоцић, Вук Динић, Милица Костић, Сена Филиповић, Илија Миљковић, Нађа Јанковић и Магдалена Прокић.

Наредног четвртка, тачније 27. јуна од 19 часова у Великој сали Дома културе, биће одржан и Јавни час млађе групе Школице глуме. У питању је представа „Коктел бајка”, а исту је режирала Јелена Манасић, која је била и ментор, овим будућим младим глумцима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 7 =