Баба Марта не посустаје

Иако синоћна киша није наговештавала, јутрос нас је дочекало бело јутро. Кишу која је почела да пада предвече око поноћи је заменила суснежица и влажан снег, па је Баба Марта и ове године показала своју ћуд.

Према подацима Републичког хидро-метеоролошког завода јутрос је цела територија општине била под снегом, али не исте дебљине. И овог пута највише падавина је измерено у Породину где је забележено, што од кише што од отопљеног снега, 17,7 литара воде по метру квадратном и 10 центиметара снега. На мерном месту у Глоговици забележено је 16 литара воде по квадрату и 7 центиметара снега, а у Гредетину 11 литара воденог талога и 3 центиметара снега. Подно Лесковика, у Рсовцу било је 9,8 литара воде по квадрату и 3 центиметара снега, а статистика и овог пута не одступа много, јер је најмање падавина било у подбуковичком делу општине. У Мозгову је до јутрос пало 8,2 литра кише, а забележен је свега један центиметар снега.

Када је реч о саобраћају, иако местимично на коловозу има расквашеног снега, он се одвија без проблема. Наравно, савет остаје возачима да брзину прилагоде условима на путу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + ten =