Арсеније: Господ кроз свете мошти шаље своју благодат

Мошти Свете Петке јуче око 16 сати стигле су у храм Светог Николаја Чудотворца у Алексинцу где су се налазиле данас до 12 часова. Алексинац је био последње стајалиште у Нишкој епархији пре повратка моштију у цркву Ружицу на београдском Калемегдану.

На јучерашњем дочеку окупио се велики број верника из Алексинца и околине, па је одређен број њих службу пратио из порте јер је црква била премала за све заинтересоване грађане. И данас је било великог броја верника који су приступили поклоњењу моштима.

Након јучерашњег дочека моштију служен је акатист Светој Петки. Ове активности предводио је епископ нишки господин Арсеније. Након тога Арсеније се обратио верујућем народу казавши да смо овим догађајем добили њене молитве и благослов у овим тешким временима искушења.

− Да нашу малаксалу и ослабљену веру укрепи својим животним примером, али и својим молитвама, Света Петка која је својим животом испунила све Христове Јеванђелске заповести као и многи свети из цркве наше, тако и ми вечерас приђимо са вером, са љубављу, са вером у Бога и са љубављу према Богу и светој мајци Параскеви. И замолимо пред овом иконом и делићем њених светих моштију, изнесимо своје молитве, своја страдања, своја искушења, све своје недоумице, болести и све оно што нас мучи као људе јер нам Господ управо кроз свете иконе и кроз свете мошти шаље своју благодат, благодат духа светога, да би нам помогао да истрајемо у овом животу на путу ка животу вечноме − поручио је нишки епископ.

Он је још поручимо да знамо да је она посебно поштована и вољена у нашој отаџбини и у нашем народу. А да је тако потврдио је  и овдашњи народ који је у великом броју у протеклих двадесетак сати посетио порту алексиначке цркве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − seven =