Април ‒ месец позоришних представа и гостовања

За Градско позориште „Театар 91” април је месец наступа. Јуче су глумци овог позоришта наступали за госте Установе за одмор и рекреацију деце у Липовцу, а већ се спремају за одлазак пут Лознице на тамошњи фестивал.

Додуше, према најави, у Липовцу ће имати 12 играња, па ће до почетак јуна „Театар 91” сваке среде бити гост овог одмаралишта, где и деца из околине, а која нису гости „Липовцаˮ, могу да погледају бесплатно ову представу.

− У суботу, 8. априла, у Лозници гостујемо на 16. Фестивалу глумачких остварења. Такмичиће се 6 представа, Фестивал је такмичарског карактера, две године нисмо били код њих гости, с обзиром на то да се фестивал није одржао. Ево опет прлика и шанса да се наши глумци опробају на даскама које живот значе и да у наш град донесу неку од главних награда − рекла је Милена Рашић, директорка „Театра 91”.

Након Лознице, глумци овдашњег позоришта до краја месеца обрешће се и у Бањалуци. Поводом Дана општине, 21. априла, у Бањалуци играће се „Звездана прашина”.

− Добили смо позив да играмо представу у току прославе Дана општине Бањалука. Ово је велика част да се појавимо у Републици Српској, с обзиром на то да због ковида ни код њих нисмо гостовали. Надам се да ће то бити једно интересантно гостовање и добра прича за „Театар 91”, да смо на даскама које живот значе и у окружењу не само код нас у Србији − додала је директорка Рашић.

Одмах након повратка из Бањалуке, у суботу 22. априла, алексиначки глумци учествоваће на „Милијиним данима”. То је фестивал у Крушевцу, у Крушевачком позоришту, где ће се смењивати представе позоришта која су сарађивала са Милијом Вуковићем, иначе глумцем Крушевачког позоришта. Ово је прилика да „Театар 91” одигра своју представу „Тетка од милион долара”. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 13 =