Апел: Нашој суграђанки потребна помоћ!

Хуманитарна фондација „Буди хуман” – Александар Шапић покренула је хуманитарну акцију за помоћ у прикупљању средстава неопходних за лечење наше суграђанке Латинке Ђорђевић (1988.) из Житковца, која болује од Мултипле склерозе (G35 Sclerosis multiplex), дијагностиковане 2011. године.

Први симптоми ове болести појавили су се у виду трњења прстију, слабости ногу, отежаних покрета и неравнотеже због које је морала имати стални ослонац. У тренутку откривања дијагнозе јавили су се и нови симптоми (вртоглавица и замућен вид) док се претходни нису повлачили. Лечење је започела одмах након прве хоспитализације кортикотерапијама, бањским рехабилитацијама, али и поред тога њено здравствено стање се временом постепено погоршавало, а након шест година примања терапије нису имале ефекте, па је болест у сталној прогресији. Латинка се не креће самостално и не може да обавља основне животне потребе без туђе помоћи.

Једину наду за заустављање прогресије болести Латинка има у терапијама матичним ћелијама које се спроводе у једној клиници у Русији.

− Новац се прикупља за одлазак у Русију и лечење у клиници „Пирогов” у Москви. У питању је операција трансплантације матичних ћелија, која кошта негде око 50.000 евра. Предвиђени термин за мој одлазак на лечење је 12. септембар. Овом приликом апелујем на све људе добре воље да се одазову и донирају средства на жиро-рачун који је намењен за моје лечење или да пошаљу хуманитарни СМС 1453 на 3030 и мени помогну да одем у Москву и да коначно станем на своје ноге или у најгорем случају да се побољша моје стање – поручила је, у разговору за наш портал, Латинка Ђорђевић.

За терапије матичним ћелијама, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, рехабилитацију, лекове, суплементе, као и за трошкове пута и смештаја потребно је 6 милиона и 900 хиљада динара.

Тренутно је прикупљено нешто преко 15% од укупне суме, с тога апелујемо на све људе који су у могућности да помогну нашој сугрђанки у њеној борби. За Латинкин стабилнији корак, пошаљите 1453 на 3030!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 7 =