Jašarević

Андрија Јашаревић поново лауреат

Млади алексиначки кларинетиста Андрија Јашаревић још једном је понео титулу лауреата на Републичком такмичењу, које организује Заједница музичких и балетских школа Србије. Он је био најбољи у својој категорији у којој су међу такмичарима били ђаци музичких школа из Београда, Новог Сада, Јагодине, Смедерева, Шапца, Сремске Митровице и Сомбора. Ученик четврте године кларинета у алексиначкој Музичкој школи „Владимир Ђорђевић” у класи професора Драгана Живковића на такмичењу у Београду наступио је уз клавирску пратњу професорке Маје Ранђеловић.
На истом такмичењу, Андрија је титулу лауреата освојио и 2015. и 2017. године.

Жири сачињен од стручњака из Словеније, Хрватске и Белгије оценио је да се ђак алексиначке основне музичке школе већ сада може сврстати у младе уметнике.

‒ До сада је Андрија учествовао на 13 такмичења на којима је увек освајао само прве награде, три лауреата, два такмичења где се додељује само једна прва награда, два такмичења где је освојио 100 поена, такмичења међународног карактера и носилац је Светосавске награде, највећег признања које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја – подсећа професор Драган Живковић и додаје да је ово Андрији последња година у алексиначкој школи. 

‒ Предстоји нам још Фестивал музичких школа у мају који ће се одржати у Параћину и тиме је мој рад завршен јер ће Андрија уписати средњу музичку школу – помало тужно истиче професор Живковић.

Поред Андрије, на овом музичком такмичењу учествовало је још петоро алексиначких ђака, који су остварили добре резултате, флаутисткиња Олга Журовац (прва награда) и млади пијанисти, Лола Вељковић (прва награда), Алекса Станковић (прва награда), Јелена Стамболић (трећа награда) и Вања Живковић (трећа награда).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 2 =