Алексинчанке на Олд Трафорду

У Манчестеру, у Енглеској, на чувеном Олд Трафорду који је одавно постао синоним за фудбал, сутра почиње ЕУРО 2022, Европско првенство у фудбалу за жене. Свечаном отварању турнира на коме учествије 16 најбољих репрезентација Старог континента и првој утакмици између селекција Енглеске и Аустрије присуствоваће и две наше суграђанке.

Једна од њих је Наташа Петровић, тренер Женског фудбалског клуба Морава:

Слађана Стојиљковић (лево) и Наташа Петровић (десно)

‒ Када је стигао позив из УЕФЕ била сам врло изненађена, мислила сам да се неко са мном шали. Проверила сам у Спортском савезу и Фудбалском савезу Србије да ли ме је позив истинит, јер, знате, кад УЕФА позива онда су то вероватно неки веома важни људи. Ето тако сам се и ја нашла међу њима, пошто је позив старно био из УЕФА ‒ каже Наташа уз смех. – Имала сам могућност да са мном на пут крене још једна особа,па сам одлучила да то буде председница клуба Слађана Стојиљковић. Она је у клубу од оснивања и сматрам да ћемо нас две на адекватан начин моћи да репрезентујемо наш клуб, наш град и женски фудбал у Србији ‒ наглашава наша саговорница која већ има УЕФА Ц лиценцу, а од јесени ће, каже, захаљујући стипендији европске куће фудбала и Фудбалског савеза Србије, почети да се школује за Б лиценцу.

ЖФК “Морава”

Иначе, Европско фудбалско првенство за жене ЕУРО 2022  одржава се од 6. до 31. јула у девет градова широм Енглеске, док ће финале бити на лондонском Вемблију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − seven =