Алексинчани показали хуманост на делу

Због несташице крви, посебно 0негативне крвне групе, Црвени крст Алексинац у сарадни са Клубом добровољних давалаца крви „Хумано срце”, Културно уметничким друштвом „Видовдан” из Великог Дреновца и Заводом за трансфузију крви Ниш данас је спровео ванредну акцију прикупљања крви. На акцију која је и овог пута спроведена у просторијама Центра за културу и уметност Алексинац одазвало се 40 наших суграђана, а било је и интересовања мештана из околних општина.

Крв је претежно потребна за једанаестогодишњу Теодора Младеновић из Грејача која је јуче доживела тешку саобраћајну несрећу.

− Оволико племенитих људи пуних солидарности одавно нисам видео и то говори о алексиначком духу, мада признајем да има пуно позива из Крушевца, Ниша, Сврљига, Сокобање, Дољевца и у потпуности сам сигуран да ће акција оправдати свој интерес. Оно што је најбитније јесте да мала Теодора стане на ноге и да се врати у школске клупе. Сазнали смо да се јуче пробудила, изашла је из коме, али су повреде таквог карактеда и према свему судећи биће потребна још једна акција − рекао је Драган Јовановић Лера, секретар Клуба добровољних давалаца крви „Хумано срце”.

Житељи Дашнице, Грејача и Великог Дреновца, одакле је породица Младеновић, одазвали су се акцији и може да се деси да се у суботу у овом крају одржи још једна акција, јер је Теодори дневно потребно 4 до 5 боца врло ретке нулта негативне крви.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + two =