Алексинчани осветлали образ на Домијади

У суботу је у Прокупљу одржано такмичење домова ученика средњих школа јужне и источне Србије у културно-уметничком стваралаштву, популарна Домијада, а недељу дана пре тога у Врању су у оквиру ове манифестације одржана спортска такмичења. На оба надметања учествовали су представници Дома ученика средњих школа „Младост” из Алексинца и забележили солидне резултате.

Треће место у шаху у Врању освојио је Петар Јевтић, ученик Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”, а када је реч о такмичењу у културно-уметничком стваралаштву у Прокупљу представници Дома „Младост” освојили су два друга места, и то за часопис „Бело перо” и за костим, као и треће место у области ликовне уметности – за слику.

− Када се има у виду да наш Дом спада у домове са мањим бројем ученика, задовољан сам нашим учешћем, пре свега начином понашања, трудом и ангажовањем ученика − каже за наш портал директор Дома „Младост”, Драган Јовановић. − У конкуренцији домова из великих градова, попут Ниша, Лесковца и Врања, заиста је тешко остварити неки значајнији резултат, мада је превасходни циљ оваквих манифестација да се млади друже, да размене знања и искуства и да, поред осталог, виде како се ради у другим установама. Са оба такмичења вратили смо се са заиста лепим утисцима. Ово је прилика да изразим захвалност стручним сарадницима Центра уа културу и уметност и нашим васпитачима који се се максимамално ангажовали у припремању програма. Све у свему, сматрам да смо нашу установу на овогодишњој, 26. по реду Домијади, репрезентовали на прави и достојанствен начин − закључује наш саговорник.

Фотографије: Новица Лукић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =