Алексинчани елиминисани за зеленим столом!

После историјске победе Клуба малог фудбала „Алексинац 2015” против београдске „Црвене звезде” у осмини финала Футсал купа Србије, љубитељи малог фудбала с неспрепљењем су очекивали наредног ривала алексиначког клуба. Вољом жреба одређено је да то буде прволигаш „Нови Пазар” и да се меч игра у Алексинцу. Међутим, на захтев гостију првобитни термин је померен, Алексинчани су затим понудили нови термин који није прихваћен, па је меч регистрован службеним резултатом у корист„Новог Пазара”.

Оваква одлука Фудбалског савеза Србије разочарала је ентузијасте из Клуба малог фудбала „Алексинац 2015” и љубитеље фудбала у граду на Моравици.

− У овом тешком времену док се поједини фудбалски клубови боре са огромним финансијским проблемима широм планете због пандемије корона вируса и док нико не може са сигурношћу да потврди када ће се фудбал и живот уопште вратити у нормалне токове, Фудбалски савез Србије донео је једну срамну одлуку. ФСС, наша кровна организација, је из потпуно нелогичног разлога утакмицу четвртфинала купа Србије у футсалу у којој је требало да се састану наш клуб и Клуб малог фудбала „Нови Пазар”, регистровала службеним резултатом у корист гостију − истиче се у саопштењу алексиначког клуба.


− КМФ „Алексинац 2015” се на спортском пољу никада није бавио приземним и неспортским радњама и неће и на даље. Важимо у футсал свету у нашем региону за узорног домаћина и до сада су сви наши противници имали речи хвале на организацији и гостопримству током наших утакмица. Наша публика је увек била коректна према ривалима и увек је знала да награди добре потезе противника аплаузима, а наши играчи, стручни штаб и Управа клуба су увек били пример како се спортски радници требају односити.

Спорна утакмица која је требала да се одигра прошле недеље била је регуларно заказана у складу са свим прописима али је одложена на захтев гостујуће екипе за ову недељу, па самим тим ми нисмо криви за новонасталу ситуацију. Утакмицу смо заказали за четвртак 25.03.2021. године са почетком од 21h, али је стигао негативан одговор из ФСС-а са констатацијом да се утакмица мора одиграти у среду или ће у супротном бити регистрована у корист гостију.

Ми као клуб нисмо у могућности да организујемо утакмицу тога дана и мишљења смо да је ФСС требало да нам изађе у сусрет и дозволи да одиграмо ту утакмицу сутрадан. У години у којој је наш клуб направио највећи успех од свог оснивања освојивши куп ФС РИС-а и обезбедивши пласман у 1/16 финала Купа Србије где је као аутсајдер избацио актуелног шампиона државе Црвену звезду суочени смо са огромном неправдом. Цео свој буџет потрошили смо на овај куп и немамо пара, једва састављамо крај са крајем, а напомињемо да су све обавезе према играчима, стручном штабу, као и према друштвеним структурама измирене на време.

Уместо да се екипе мотивишу од стране савеза да играју Куп и да се награде, дошли смо до ситуације да се кажњавају ни криве ни дужне − истиче се у данашњем саопштењу КМФ „Алексинац 2015”.


Фотографије са утакмице Алексинац – Црвена звезда, аутор фотографија Дино Денкић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =