Алексинчани блистају у Трекинг лиги Србије

Државним првенством на Фрушкој гори завршен је први део надметања у Трекинг и трејл лиги Србије, у којој се успешно такмиче чланови трекинг тима алексиначког Планинарско-скијашког клуба „Брђанка”.

На овом првенству одличан резултат забележио је Лазар Момчиловић који је на средњој стази освојио друго место. Пре државног првенства одржана су четири кола Трекинг и трејл лиге Србије, у којима су алексиначки трекингаши остварили изванредне резултате. У трећем колу, Дејан Миловановић је освојио друго место у конкуренцији ветерана, док је Павле Јовић заузео треће место. Најбољи резултат је постигао Лазар Момчиловић који је тријумфовао на великој стази у четвртом колу на Јастрепцу.

После четири кола и државног првенства, чланови трекинг тима „Брђанке”, Лазар Момчиловић и Ненад Ранђеловић, пласирали су се међу првих десет такмичара. Саша Стевановић, који се редовно такмичи, успешно завршава сваку стазу у планираном временском лимиту.

− Верујем да ће добри појединачни резултати наших такмичара утицати на добар екипни пласман нашег клуба. – каже Јелена Јонић, вођа трекинг тима „Брђанке”, која се и сама успешно такмичи. – Већ три године се такмичим у трекингу и сматрам да овај спорт није само за младе. Предности трекинга су велике – стазе су углавном на планинама, може се трчати или брзо ходати, што омогућава боравак у природи и стицање кондиције. Трке се одржавају у различитим крајевима Србије, пружајући учесницима прилику да уживају у новим пределима. Због свега овога, препорука је да се што више младих људи укључи у овај спорт. − наглашава Јонићева.

Такмичење у Трекинг и трејл лиги Србије наставља се у септембру надметањем на Повлену, а до краја сезоне преостају још два кола. Уколико алексиначки трекингаши наставе са овако добрим појединачним резултатима, може се очекивати и одличан екипни резултат „Брђанке”.

Фотографије: Лична архива

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =