Алексиначки резервисти посетили 63. падобранску бригаду

Чланови Удружења резервних војних старешина из Алексинца јуче су посетили 63. падобранску бригади у Нишу. Ово је била прилика да чланови удружења виде ново наоружање специјалне јединице, нове падобране, активност и сналажљивост падобранаца приликом извршавања задатака.

Пут Ниша ишло је двадесетак чланова удружења, а примио их је бригадни генерал Ненад Зонић, човек који је раније са њима договорио ову посету.

− Основно је било да видимо њихово опремање, њихове падобране, специјалну радионицу где се падобрани контролошу, поправљају и пакују. Да погледамо салу где вежба одређена група падобранаца. Да погледамо велику салу где се пакују падобрани приликом завршетка скакања и саму приредбу која је нама у част приређена − рекао је Богољуб Богосављевић, председник Удружења резервних војних старешина Алексинац.

За алексиначке резервисте уприличено је скакање из авиона Ан-26 у три налета. У прва два налета патобранци су искакали са класичним падобранима, док је трећи налет био са падобраном званим “крило”.  Током програма је и бригадни генерал Ненад Зонић лично скакао и предводио падобранце у скакању.

Након  програма је  приређен пријем за госте уз коктел.

− Приликом нашег доласка тамо ми смо генералу однели један скроман поклон, фото албум са сликама са ранијих посета аеродрому и са нашим активностима у удружењу. То је комплет од 10 слика − додао је Богосављевић

По завршетку посете генерал Ненад Зонић је узвратио дар и алексиначким резервистима је поклонио сат са амблемима бригаде и икону Покрова пресвете Богородице, заштитницу 63. падобранске бригаде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + eight =