Алексиначки пецароши се опробали у морском риболову

Након трогодишње паузе, екипа Клуба спортских риболоваца „Трњане” из Трњана је протеклог викенда била на пецању у Игалу у Црној Гори где се поново опробала у морском риболову, карактеристичном и за овдашње риболовце веома необичном пецању.

Барке испловљавају на такмичење

Екипу КСР „Трњане” која је учествовала на 14. по реду отвореном Купу ромбуна – Меморијал Милован Мишко Вујичић, одржаном 28. октобра у Херцегновском заливу чинили су Дарко Јовчић из Прћиловице, Бобан Игњатовић из Алексинца и Бранко Димитријевић из Трњана, док је вођа екипе био председник клуба Мића Димитријевић.

Екипа КСР “Трњана”: Дарко Јовчић, Мића Димитријевић, Бобан Игњатовић и Бранко Димитријевић.
Мића Димитријевић, приликом доделе плакете.

− У конкуренцији 27 екипа могу да кажем да смо до сада постигли најбоље резултате. Наша екипа је екипно освојила 9. место. Успели смо да победимо чак 15 иностраних екипа, што је за нас посебно важно, јер је то једно веома другачије пецање него код нас на језеру или реци. Такође, у појединачном такмичењу наш такамичар Дарко Јовчић је освојио 9. место по тежини уловљене рибе од укупно 81 такмичара на мору − каже Димитријевић.

Бобан Игњатовић са упецаном Плавом рибом (врста Скуше)

На овом такмичењу победио је домаћин као и ранијих година, екипа Игало 1, док су од свих иностраних екипа алексиначки риболовци били одмах иза хрватске екипе која је са Цреса и која се бави морским риболовом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 3 =