Алексиначки наставници подржали иницијативу за унапређење наставе

У Врњачкој Бањи је 25. и 26. фебруара одржан стручни скуп наставника физичког и здравственог васпитања који раде у основним и средњим школама на територији алексиначке општине. Том приликом, подржана је иницијатива Српског савеза педагога физичког васпитања и спорта за унапређење наставе физичког и здравственог васпитања.

– Иницијативу смо у потпуности прихватили и закључили да Националном просветном савету и Министарству просвете и ми упутимо захтеве које је иницирао Српски савез – каже председник алексиначког Савеза за школски спорт Марко Терзић. – Тражимо да се настава у основним и средњим школама, уколико одељење има више од 25 ученика, реализује тако што би се одељење поделило на две групе, као што је то уосталом случај код осталих предмета где постоји практична настава. Један од захтева је да се настава физичког и здравственог васпитања у основним школама од првог до осмог разреда реализује са пет, а у средњим школама са три часа недељно, као и то да се предмету физичког и здравственог васпитања додели надпредметни статус. Закључили смо такође да  наставници физичког и здравственог васпитање не треба да воде и учествују у такмичењима ђака од првог до четвртог разреда, јер њима не држе наставу – истиче Терзић.

У оквиру стручног скупа одржана је и редовна Скупштина Савеза на којој је усвојен извештај о раду за 2022. годину, као и план рада за наредни период. Поводом одласка у пензију, на Скупштини су двојици наставника који су радили у школама на територији општине уручене Плакета, а добитници су Мирослав Миљановић и Драгиша Милошевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =