Aleksinački mališani – odlični

Superfinale osmog ciklusa atletskog takmičenja „Brzinom do zvezda” održano je juče u Beogradu uz učešće oko 400 mališana iz 263 škole iz 52 grada. Prvi put u ovoj manifestaciji učestvovali i predstavnici osnovnih škola sa područja aleksinačke opštine.

‒ Dečica su trčala na 50 metara i rezultati su mereni elektronski. Nisu uspeli da se plasiraju u finale, ali su bili odlični ‒ kaže za naš portal Bojan Todorović, vođa jedne od aleksinačkih ekipa.

Na republičkom takmičenju „Brzinom do zvezda” opštinu Aleksinac predstavljalo je 13 mališana – šestorica dečaka i sedam devojčica.

Lider ekipe dečaka je bio Strahinja Stanković (OŠ „Ljupče Nikolić”, Aleksinac), a u ekipi su još bili: Uroš Jović (OŠ „LJ. Nikolić”), Tadija Stanković (OŠ „Vuk Karadžić”, Žitkovac), Konstantin Džonić (OŠ „V. Karadžić”), Martin Kostić (OŠ „Stojan Žiković Stole”, Trnjane) i Ilija Mitrović (OŠ „Sveti Sava”, Subotinac). Plasman na republičko finale izborili su i Novak Miletić, Ledri Ćoćaj i Pavle Zdravković (sva trojica učenici OŠ „Vožd Karađorđe”), ali nisu otputovali u Beograd jer su bili na rekreatinoj nastavi.

Ekipu devojčica predvodila je Kristina Mihajlović (OŠ „V. Karadžić”). Osim nje u ekipi su bile i: Lara Miletić i Anđela Miljković (OŠ „LJ. Nikolić”), Una Marković (OŠ „Aca Sinadinović”, Loćika), Anđelija Glišić (OŠ „S. Ž. Stole”), kao i Julija Tasić i Petra Cvetković (OŠ „Vožd Karađorđe”). Zbog rekreatine nastave izostala je Dunja Živković (OŠ „Jovan Joanović Zmaj”, Al. Rudnik).

Projekat „Brzinom do zvezda” realizovao je Srpski atletski savez, a njegov partner na području opštine Aleksinac bio je Savez za školski sport koji je i organizovao odlazak aleksinačkih predstanika na završno takmičenje.

Fotografije: Bojan Todorović, Dušan Miletić, Mima Deletić

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 − thirteen =