Алексиначки лекари на испомоћ Клиничком центру Ниш

Алексиначки здравствени систем и поред великог притиска пацијената успева да функционише успешно колико је у оваквим условима могуће. У Општој болници расте број прегледа, али и број датих терапија у ковид амбуланти. Обављају се и нековид прегледи, али одређене услуге се пружају у смањеном обиму.

Док је неповољнија ситуација када је у питању број пацијената, нешто је мирнија ситуација код заразе самих медицинара. Тренутно је позитивно пет радника, што је знатно мање од некадашњих тридесетак.

Код таквог оптерећења један број радника Опште болнице је на испомоћ у другим установама.

− Ми смо дали два анестезиолога, који су у Клиничком центру Ниш, од четири која имамо. То нам доста ремети редован рад, али је ситуација таква, видите и сами. Један доктор је практично од почетка епидемије у Нишу, а други доктор анестезиолог је од прошле недеље стављен на располагање Клиничком центру. То није први пут да дајемо два анестезиолога, ово је већ трећи-четврти пут, ситуација је таква − каже директор др Горан Видић.

Алексиначке медицинске установе, које би требало у будућности да буду један колектив, се испомажу и међусобно. Најмање три медицинска техничара из болнице биће уступљено Дому здравља. Они ће радити на пункту за вакцинацију.

− На срећу број вакцинисаних је у порасту и потребно је да се појача рад Дома здравља, који има и персоналне проблеме са обољевањем. Тако да ћемо сигурно најмање три техничара, а можда и више да уступимо Дому здравља, до даљег − објашњава др Видић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 13 =