Алексиначки џудисти бриљирали у Београду и Бугарској

Млади такмичари Џудо клуба Алексинац протеклог викенда учествовали су на два престижна такмичења – Првенству Србије за млађе дечаке и девојчице у Београду и међународном турниру „Топалов Опен” у Панађуришту, Бугарска.

На државном првенству у Београду учествовало је петоро џудиста из Алексинца, који су се пласирали захваљујући одличним резултатима на Првенству Централне Србије у Чачку. Најуспешнији међу њима био је Вељко Манојловић (-50 кг), који је освојио треће место и бронзану медаљу. У борби за бронзу, Вељко је био супериорнији од Димитрија Опачића из Лаћарка, победивши га на ипон. Наталија Стојановић (+56 кг) заузела је пето место.

На „Топалов Опену” у Панађуришту, једном од најпрестижнијих међународних турнира, који је окупио 1.100 такмичара из 21 државе, Лазар Стоиљковић (-90 кг) такође је освојио треће место и бронзану медаљу, након што је победио такмичара из Молдавије.

− Бронзана медаља коју је Вељко Манојловић освојио на Првенству Србије у Београду је пето државно одличје које су наши такмичари освојили ове године, што јасно показује озбиљан и предан рад у клубу. – изјавила је тренер Бојана Станковић. – Задовољна сам и резултатима Лазара Стоиљковића на турниру у Бугарској, с обзиром на изузетно јаку конкуренцију – додала је.

Предстојећег викенда, тачније у суботу, алексиначки џудисти одлазе у Сокобању на међународни турнир „Сокобања Опен”, који организује Краљевско џудо удружење „Карађорђевић” из ове лепе бање под Озреном.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × five =