Алексинац трећи пут заредом првак Србије!

У Осечини је у суботу, под покровитељством Мининистарства омладине и спорта, одржана завршница овогодишњег 49. циклуса Олимпијских сеоских игара Србије.

Већ по традицији Општина Алексинац учествовала је у овом надметању и то у свих 11 дисципилина и трећи пут заредом освојила титулу најбоље општине у Србији! Пре овогодишњег финала, Алексинчани су били апсолутни победници у Ариљу 2021. и у Новом Селу крај Врњачке Бање 2022. године.

− Ове године Спортско-рекреативни центар је на подручју општине окупио око 500 такмичара из месних заједница, што је свакако утицало на квалитет рекреативног спорта у нашој средини, али и на овакве домете − казао је директор Спортско-рекреативног центра Алексинац (СРЦА), Душан Пешић. – Честитам свим нашим такмичарима на овом изузетном резултату и захваљујем им што су у најбољем светлу представљали нашу општину − додаје Пешић.

На републичком такмичењу у Осечини учествовло је око 500 такмичара из 32 месне заједнице из општина широм Србије. Представици алексначке општине освојили су осам првих и исто толико других места.

Прва места и златна одличја освојиле су екипе стонотенисера из Тешице и стонотенисерки из Бовна, затим шахисти из Кормана, баскеташи из Бобовишта и баскеташице са Алексиначког Рудника, рукометашице из Трњана, као и такмичари у пикаду из Лоћике и такмичарке у овој дисциплини из Врћеновице.

Друга места и сребрне медаље избориле су следеће екипе: у малом фудбалу Глоговица,  у одбојци у мушкој и женској конкуренцији и у рукомету у мушкој конкуренцији  Трњане, у надвлачењу конопца Вакуп, у стрељаштву у мушкој конкуренцији Лоћика, у кросу у мушкој конкуренцији Бобовиште и у женској конкуренцији Врћеновица.

У народним надетањима у обе конкуренције такмичили су се представници Лужана, али су остали без медаља.

Републичко финале ОСИС-а организовао Савез за рекреативни спорт Србије у сарадњи са Општином Осечина и Туристичком организацијом ове општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =