Алексинац постаје земља Читалића

Овог викенда, у суботу 28. и недељу 29. маја Алексинац ће бити домаћин 10. Међународне смотре читалаштва „Читалићи 2022ˮ.

То је завршница свих пројектних активности у овој школској години, али и тренутак када се вићина школских тимова сретне, а награђена деца друже са песницима у земљи Читалића.

− Једна категорија Читалића то су „Кликераши”, они који раде тест у ОШ „Вожд Карађорђеˮ од 11 сати биће учесници републичког такмичења и показати како раде читалачки кликери. Након тога у 13 сати почиње програм доделе награда и признања на платоу испред Дома културе. Од 15 сати деца имају могућност да прате филм који је поклон организатора Читалића − најавила је Маја Радоман Цветићанин, аутор Читалића.

Покровитељ и овогодишњих Читалића је Општина Алексинац свим својим установама и предузећима, главни организатори су Основна школа „Вожд Карађорђеˮ, Библиотека „Вук Караџићˮ, Друштво школских библиотекара Србије и „Читалићиˮ- удружење из Алексинца, а уз подршку Центра за културу и много људи из Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + thirteen =