Aлексинац брани титулу!

У Новом Селу крај Врњачке Бање сутра ће бити одржано републичко финале овогодишњих, 48. по реду, Олимпијских сеоских игара Србије. Као и до сада, и ове године у овој традиционалној манифестацији, коју организује Савез за рекреативни спорт Србије, учествоваће и победници такмичења у општини Алексинац.

− Организовали смо квалификациона такмичења у свих 11 дисциплина, уз учешће спортиста из 21 месне заједнице, што значи да ћемо на републичком такмичењу имати преко стотину такмичара. На прошлогодишњем надметању у Ариљу освојили смо  прво место и сада је пред нама задатак да одбранимо победничку титулу − каже за наш портал Срба Миловановић из Спортско-рекреативног центра Алексинац и  као добар пример истиче Месну заједницу Врћеновица која је имала екипе у свим спортовима.

На републичком финалу у Новом Селу Општину Алексинац по дисциплинама представљаће екипе следећих месних заједница: стрељаштво (мушкарци Дражевац, жене Липовац), рукомет (м. Краљево, ж. Липовац), одбојка (мушкарци и жене Горњи Љубеш), баскет (мушкарци и жене Бобовиште), мали фудбал (Радевац), пикадо (м. Лоћика, ж. Врћеновица), народни вишебој (м. и ж. Врћеновица), шах (м. и ж. Корман), надвлачење конопца (Вакуп), стони тенис (м. и ж. Бован) и крос (м. и ж. Врћеновица).

Олимпијске сеоске игре на подручју општине организовао је Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =