Алексинац био тродневна престоница фотографије

Алексинац је током викенда био домаћин тродневном Фестивалу фотографије Србије, односно педесетак заљубљеника фотографије из целе Србије. Првог дана фестивала отворена је 65. Републичка изложба фотографија. У холу Дома културе изложена је и поставка радова 10 најактивнијих чланова Фото савеза Србије у 2020. години, док је у Клубу уметника ЦКУ приређена Самостална изложба Ненада Боројевића „На асфалту”, најактивнијег члана Фото савеза Србије у прошлој години.

Најуспешнијим ауторима додељене су награде на основу одлуке стручног жирија у саставу Милан Живковић, председник, Геза Ленерт, Сабо Имре, Миленко Савовић и Александар Келић. Прва награда припала је Алекси Трбовићу члану Фото клуба Београд за рад „Анатомија животаˮ, док је жири доделио две друге награде и то Јану Валу за „Тачно на времеˮ и Снежани Лерх за „Карчикаˮ члановима Фото комуне „24. кадарˮ из Новог Сада. Трећенаграђени су Милена Миленковић за рад „Врепд 01ˮ чланицa ФКК Параћин, Владимир Матејић из Фото клуба Крагујевац за „Опасан човекˮ и Золтан Бисак за рад „Дочекˮ из ФГ „Дунавацˮ из Иваново.

Иштван Вираг из ФКВК „Раде Крстићˮ – Сомбор добио је похвалу за рад „Погледˮ као и његов колега Владета Милојевић из Фото клуба „ЦД 13ˮ – Зрењанин за рад „Прича из атељеаˮ.

Другог дана фестивала представљена је монографија „Рударски танго” Славомира Васића и Хаџи Миодрага Миладиновића, као и издања „Моја земља” Слободана Чавића и „Моје осамдесете” аутора Драгана Бабовића.

Фестивал фотографије Србије реализује се у организацији Фото савеза Србије и Фото клуба Алексинац уз подршку Центра за културу и уметност, a под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =