Аланфордовски хумор кроз стрип карикатуру

Како изгледа када доктор медицине у слободно време узме оловку и почне да црта стрип карикатуру?

Заинтересовани Алексинчани то могу да виде на изложби под називом “Врли нови свет” др Младена Стојановића чије је отварање заказано за сутра, 13. априла, у Дому омладине од 18 часова.

Како каже сама аутор, стрип карикатура је хоби из дечачких дана, а дух времена, свакодневни догађаји и појаве у друштву, као и често неразумевање истих, су главна инспирација.

 

 

−Младен нам, на само њему својствен креативан начин, представља свој унутрашњи свет кроз типичан аланфордовски хумор проткан ласерски оштром социјалном сатиром, упакован у потпуно нови миље његове оригиналне уметности. Сваки од Младенових цртежа завређује потпуни фокус посматрача и кроз детаљно испитивање и најмање скривених детаља вишеструко награђује најупорније поклонике −рекао је о алексиначком уметнику Владислав Милићевић, магистар уметности са Националног универзитета у Сан Дијегу.

Др Младен Стојановић рођен је 1977. године у Берану, Црна Гора, основну школу и гимназију завршио у Алексинцу, а Медицински факултет и специјализацију из анестезиологије завршио у Нишу.
Живи и ради у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 6 =