„Сазнај свој статус”

Поводом обележавања 1. децембра, Светског дана борбе против сиде, данас је у Мултимедијалној сали Алексиначке гимназије одржана трибина под слоганом „Сазнај свој статус”.

Ову акцију је организовао Црвени крст Алексинац у сарадњи са волонтерима из Омладинског клуба Алексинац и уз подршку Канцеларије за младе и Комисије за родну равноправност и једнаке могућности општине Алексинац. Трибина ће током наредне недеље бити одржана и у пољопривредној школи „Шуматовац” и техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић”. Милан Терзић, секретар Црвеног крста у Алексинцу, је упутио позив и осталим школама уколико су заинтересоване да и код њих одрже предавање.

Ово није једина данашња активност локалног Црвеног крста. У сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша у простору Галерије 2 Центра за културу и уметност у Алексинцу данас је одржана акција добровољног давања крви. Организатори кажу да је имајући у виду да је ово друга акција у новембру месецу одазив био добар, прикупљено је 30 јединица крви.

Око два месеца радници Црвеног крста у Алексинцу врше поделу хуманитарне помоћи широм наше општине. Једнократну помоћ је обезбедила Влада републике Србије на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Реч је о пакетима хране, хигијене и брашна којим ће се најугроженијем становништву помоћи да лакше преброде зимски период.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 5 =