bolnica

Још једна акција прегледа без књижице и упута

У организацији Министарства здравља, у недељу 15. октобра биће одржана још једна акција бесплатних превентивних прегледа за све грађане општина Алексинац, Ражањ и Сокобања. Тим поводом, у Општој болници Алексинац одржан је састанак директора ове установе са директорима домова здравља из ове три општине. Акција ће бити одржана у периоду од 8 до 16 часова, а за разлику од прошле, овог пута обухватиће и прегледе из гинекологије, радиолошки преглед, преглед уролога и израду анализе тумор маркера простате. Овом приликом биће рађени и интернистички прегледи као и прошлог пута, а за све прегледе није потребно имати оверену здравствену књижицу и упут.

Сви прегледи ће се вршити у Општој болници, а део гинеколошких прегледа обавиће се и у Дому здравља у Алексинцу. Што се тиче Домова здравља у Сокобањи и Ражњу, тамо ће се вршити прегледи у домену њихових делатности. У Ражњу ће се радити ултразвучни прегледи абдомена и гинеколошки прегледи, а у Сокобањи, поред гинеколошких, могући су и интернистички – рекао је директор др Горан Видић.

И за предстојећу акцију, директор Видић најављује пуну мобилност јер ће бити покривене све специјалности. У општој болници ће тог дана бити више хирурга који ће, поред анализа, прегледати пацијенте са позитивним налазом на ултразвуку абдомена. Видић је, како каже, задовољан успехом прошломесечне акције и очекује да ће и најављена протећи у најбољем реду. Овом приликом, он је апеловао на грађане да имају стрпљења тамо где је потребно нешто дуже чекање, као што је то случај код израде анализе тумор маркера.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 4 =