Vodenica

Фолклораши завртели „Воденицу”

Песма „На Морави воденица стара” синоћ је на стадиону за мале спортове отворила истоимену манифестацију која се у нашем граду одржава 54. пут. По традицији, програм прве вечери био је сачињен од најуспешнијих тачака са овогодишњих смотри „Културног стваралаштва на селу”.

Vodenica На самом почетку, директорка Центра за културу и уметност Маја Радоман Цветићанин уручила је пехар представнику КУД-а „Буковик” из Мозгова у знак захвалности за свеукупан допринос развоју аматеризма и континуирано учешће у „Културном стваралаштву на селу”.

Поред фолклораша из Мозгова, сплетовима игара представили су се и КУД-ови из Кормана, Вукашиновца, Житковца, Рутевца, Трњана, Великог Дреновца, Тешице, Дражевца, Краљева и са Алексиначког Рудника. Наступили су и певачи Верољуб Јанковић, Љиљана Мијаиловић, Славиша Првуловић и Сандра Стоићевић, наздравичар Александар Раденковић, као и инструменталисти Драги Николић и Дејан Голубовић.

Вечерас ће се такмичити певачи аматери, а публика ће моћи да види и модну ревију са етно мотивима у организацији УГ „Радиност” и наступ фолк певачице, Наташе Ђорђевић.
„Воденица” се завршава сутра такмичењем у припремању рибље чорбе које ће бити одржано на кеју на Моравици.

Vodenica

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + two =