pijaca

Тесла и Мокрањац за килограм паприка

Како се дубље залази у јесење дане, на алексиначкој зеленој пијаци је све слабија понуда. Слабу понуду прати и мали број купаца, али слабији пазар не спушта драстично цене. Иако паприке има још само на неколико тезги, њена цена је и даље изнад просека, па у зависности од врсте и намене, килограм овог поврћа кошта од 80 до 150 динара.

Ни цена парадајза није значајно опала, па за килограм најјефтинијег треба издвојити 80 динара, док најскупљи кошта 120. Папричице су и даље 100 динара, а толика је и цена корнишона, који су мало поскупели.

Кромпир и цвекла имају исту цену, по 50 динара за килограм, црни лук је од 40 до 70 динара, док је бели вишеструко скупљи и, у зависности од квалитета, кошта од 300 до 400. Добру цену, од 250 до 300 динара, има и пасуљ, док печурке коштају 140.

Оно што нам је привукло пажњу јесте да скоро половина артикала на тезгама има исту цену. По 100 динара треба платити килограм тиквица, плавог патлиџана, карфиола, шаргарепе, спанаћа и прази лука. Једино купуса има у изобиљу и његова цена се креће до 20 до 40 динара, а онима којима се жури, могу да купе и већ кисели купус по цени од 100 динара.

И цене воћа су прилично уједначене, па за 100 динара може да се купи килограм крушака, дуња или грожђа. Када је реч о јабукама, понуда је велика а цена за килограм креће се од 40 до 60 динара. Орах је и даље на цени и то од 800 до 1000 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 20 =