biblioteka

Стигли нови наслови: од Ју Несбеа до Драгана Великића

У последњих месец дана фонд библиотеке „Вук Караџић” обогаћен је великим бројем нових наслова. После стандардне процедуре обраде, нове књиге ће врло брзо заузети своје место на полицама и бити доступне читаоцима. biblioteka

‒ Тренутно обрађујемо издања ‘Лагуне’ и ‘Вулкана’, а стигло је преко двеста њихових нових наслова. Очекујемо још једну испоруку где је заступљено више издавача са два – три наслова. У континуитету нам стиже и откуп Министарства културе намењен библиотекама ‒ каже дипломирани библиотекар, Сања Јевремовић Стаменковић.

Она истиче да ће љубитељи Ју Несбеа, свакако бити задовољни, јер су од овог популарног скандинавског писца трилера, у алексиначку библиотеку стигли наслови „Магбет” и „Поноћно сунце”, као и књиге Лусинде Рајли, Софи Кинселе, Стивена Кинга.

biblioteka У понуди библиотеке наћи ће се и књиге домаћих аутора, Драгана Великића, Мирјане Бобић Мојсиловић, Вање Булића, Ивана Ивањија, Јелене Бачић Алимпић, као и нови роман Горана Петровића „Опсада цркве Светог Спаса” који је овенчан значајним књижевним наградама. Они који су волели рок групу ЕКВ могу ускоро у библиотеци да потраже и књигу „Маги – као да је била некад” Душана Весића посвећену Маргити Стефановић. Ова књига, иначе, биће представљена у августу у оквиру „Културног лета”.

Поред белетристике, библиотечки фонд је обогаћен и књигама за децу и младе и стручном литературом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =