Savet za saobraćaj

О стубићима ће се изјаснити инспекција

На предстојећем стручном скупу, који ће се 4. и 5. октобра одржати на Копаонику у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, учествоваће и представници Савета за безбедност саобраћаја у општини Алексинац. Алексинчани су позвани да представе, као пример добре праксе, своје активности и резултате у области едукације најмлађих, односно деце и ученика. Због тога је на данашњем састанку Савета донета одлука о учешћу четири члана овог тела, с тим што за два представника трошкове сноси Агенција, док ће за друга два представника локални Савет морати да издвоји укупно око 5.200 динара.

Чланови Савета нису донели одлуку поводом пријаве једног грађанина да Предузеће за путеве Алексинац није регистровано за производњу средстава за саобраћајну сигнализацију и да оно незаконито производи саобраћајне стубиће који нису прошли атест па тако угрожавају безбедност становника. Савет се упознао са овом информацијом, али је мишљења да је то посао за инспекцијске органе, који ће поступити по овој пријави. Како је речено, Савет је на захтев појединаца и установа, а у складу са програмом паркирања давао сагласност на постављање привремених стубића, који имају за циљ да упозоре, а не и да спрече физички удар.

Што се тиче захтева Месне заједнице Рутевац да се крене са уређењем зоне школе и у њиховом селу, Савет је одлучио да уређење тог простора уђе у програм активности за наредну годину и да се у складу са таквим опредељењем затражи сагласност управљача овог републичког пута.

Савет је на данашњој седници дао и позитивно мишљење да одређени надлежни органи издају решење о привременој промени режима саобраћаја на локалном путу Житковац-Доњи Адровац због почетка радова на реконструкцији и асфалтирању Солунске улице. Захтев је поднео извођач „АБМ Путоградња” д.о.о. из Мрамора, који је ангажован на изградњи ове улице.

 

Један коментар

  1. ono sto je vidljivo u vezi stubica je selektivnost,i to tolika da bode oci!
    stubici su postavljeni i na trotoarima gde mozda ne bi trebali kao sto je dom zdravlja ili pijaca,ali zato nisu postavljeni gde treba i to od pivarskog mosta do kafane zlatno cose!!!
    time se jasno pokazalo da se nekome cine usluge,mozda iz koristi a mozda samo usluge,a deca koja iz podrucija palilule ide i vracaju se iz skole,kao i ucenici vise strukovne skole i starije osobe,ne mogu da prodju od vozlia koja su parkirana na trotoru,sa bilo koje strane ulice!
    inace sa postavljanjem stubica se krenulo,ali su zaustavljeni na neciju intervenciju i da bi se nekom ucinila usluga! sramota

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =