Биће више прихода од казни несавесних возача?

Процена да ће у овој години бити повећан приход од новчаних казни из безбедности јавног саобраћаја у односу на првобитно планирани, условила је измену и допуну програма коришћења тих истих пара. Зато је на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац усвојена измена и допуна програма коришћења средстава за ову текућу годину. За реализацију програма планирани су финансијски приходи од 6.514.447 динара од којих су 3.514.447 динара пренета средства из претходних година, а планирано је да у овој години буде приходовано 3 милиона.

Што се тиче расхода, највише средстава биће утрошено за уређење зона школа и ту је планирано 3.130.000 динара. Планом је предвиђено да се финансирају и традиционалне акције за које су потребни обележавајући прслуци и за њих ће бити издвојено 420.000, за ротациона светла за тракторе 120.000, а за полигон за обуку деце у саобраћају 400.000 динара.

Савет за безбедност је на данашњој седници прихватио захтев Месне заједнице Тешица да се код тамошње школе поставе одређени саобраћајни знаци како би се повећала безбедност ђака. Општинска инспекција је предложила уклањање растиња и постављање огледала што би унапредило прегледност учесника у саобраћају.

Чланови Савета су одбили захтев једног од алексиначких таксиста који је хтео да има три такси места испред зграде Општинске управе у главној улици.

Савет за безбедност саобраћаја на путевима у општини Алексинац је усвојио и критеријуме за доделу дечијих ауто седишта прикључујући се тако акцији за повећање наталитета у нашој средини. За ове намене биће издвојено 200.000 динара, а позив за конкурисање за бесплатну доделу ових седишта биће ускоро објављен.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =