Алексинац испред осталих општина

На данашњој, првој седници Савета за здравље општине Алексинац у овој години, поред анализе рада у протеклој, било је речи о планираним активностима у 2018. години.
Председник Савета, др Зоран Алексић је изразио задовољство што су све активности током 2017. године крунисане усвајањем Стратегије јавног здравља за период 2017 -2022. година. Он је и даље био на становишту да донета Стратегија треба да буде обавезујућа, а не још једно „мртво слово на папиру”.

Savet za zdravlje

Потврду да је иза алексиначког Савета за здравље једна успешна година, дао је члан Савета, проф. др Зоран Милошевић из нишког Института за јавно здравље, изневши податак да од свих општина које покрива овај Институт, не рачунајући град Ниш, једино Алексинац има формиран Савет и усвојену стратегију.

Savet za zdravlje

На наредној седници која је заказана последњег дана јануара, требало би да на основу донетог Програма рада Савета за 2018. годину буде усвојен предлог Плана јавног здравља. Очекује се да ће, поред чланова Савета, седници присуствовати и носиоци јавног здравља у општини Алексинац и представници појединих предузећа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =