Sa utakmice OFK Napredak

Fudbal: Derbi u znaku Subotinčana

Komšijski derbi na Aleksinačkom Rudniku između Rudar Alposa i Moravice protekao je u znaku gostiju iz Subotinca.
Gosti su poveli u 13. minutu golom Stefanovića, a „rudari” su poravnali rezultat u 24. minutu kada je Marković matirao golmana gostiju Doderovića. Za pet minuta gosti su postigli dva gola. Najpre je Nikola Kostić u 30. minutu savladao Čudića, a pet minuta kasnije u listu strelaca upisao se i Stanković. Tek u samom finišu, u 90. minutu, domaći tim je preko Jankovića ublažio poraz – 2:3.
Posle šest odigranih kola na čelu tabele je Zaplanjac sa 15 bodova, Moravica zauzima treće mesto sa 12 bodova, a Rudar Alpos je na pretposlednjem, 15. mestu sa četiri boda.

Zlatni bodovi za „crveno-bele” 

Na gostovanju u Mezgraji, u sklopu 6. kola Okružne lige, lider prvenstva, Orljane, sa 3:1 pobedilo je ekipu Jedinstva iz Grejača. Pred svojim navijačima u Kormanu Sloga je trijumfovala protiv Zemljoradnika sa 2:1.

FK Crvena zvezda Gornji Ljubeš

Tri dragocena boda za beg sa začelja tabele osvojila je i Crvena zvezda iz Gornjeg Ljubeša koja je tim Doljevca pobedila sa 3:2. Palilula iz Aleksinca je u Čečini izgubila od Moravca sa 1:0. Još jedan težak poraz, peti po redu, zabeležila je žitkovačka Morava koje je pred svojim navijačima izgubila od Moravca iz Zaplanjske Toponice sa 5:1.
Evo i ostalih rezultata: Naisus – Radnički (Č) 3:0, Dobrič – Radnički (K) 0:3 i Mladost (B) – Rasovača 0:0.
Na tabeli i dalje vodi Orljane sada sa 18 bodova. Sa 13 bodova Palilula iz Aleksinca zauzima treće mesto, koliko ima četvrtoplasirana Mladost iz Batušinca. Sloga iz Kormana, Jedinstvo i Crvena zvezda zauzimaju 10, 11. i 13. mesto sa po šest bodova. Na poslednjem, 16. mestu je Morava bez bodova.

Gužva na vrhu 

U okviru 5. kola Opštinske fudbalske lige, dve utakmice nisu odigrane, i to Vukašinovac – Jedinstvo i Gredetin –Tempo. U ovom kolu jedan meč je završen remijem, u dva su pobedili domaćini, a u tri susreta gostima je pripao ceo plen.
Utakmica u Tešici između Jastrepca i Poleta iz Radevca završena je bez pobednika – 2:2. U Aleksincu OFK Napredak 1929 sa 2:0 je pobedio Ratara. Za tri nova boda bodovni saldo uvećala je OFK Sloga iz Dobrujevca koja je protiv Poleta iz Vitoševca trijumfovala sa 6:2. Lider prvenstva, Borac iz Trnjana, kao gost pobedio je novajliju, ekipu Škriljca iz Bradarca, sa 6:1. Pobeda je u Jakovlju izgubila od Rutevca sa 1:0, a poraz pred svojim navijačima od Napretka iz Krušja sa 4:0 pretrpeo je i Draževac.
Posle ovog kola na čelu tabele su Borac i Napredak iz Krušja sa po 13 bodova.
Sa bodom manje na trećem mestu je OFK Napredak 1929, četvrto i peto mesto sa po 10 bodova zauzimaju OFK Sloga i Polet iz Vitoševca. Slede: 6. Rutevac 8 bodova, 7. I 8. Draževac i Vukašinovac sa po sedam bodova, Jastrebac i Ratar su na 9. odnosno 10. mestu sa po pet bodova. Jedinstvo je na 11.poziciji sa 4 boda, itd.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 1 =