Filip T. 1

Филип без премца на Балкану

Филип Трајковић, члан алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба „НиФ” освојио је златну медаљу на Отвореном првенству Балкана у џиу-џици које је од 22. до 25. септембра одржано у главном граду Црне Горе, Подгорици. Трајковић се такмичио у категорији јуниора (+94 кг) и по други пут у својој спортској каријери понео титулу шампиона Балкана.

Reprezentacija Srbije,deo ekipe
Бронзана одличја освојила су још тројица такмичара „НиФ”-а: Немања Пејчић, Стефан Јовић и Никола Трајковић. Они су изгубили кључне мечеве за пласман у финале, али су ипак извојевали победе за треће место. Милош Миљковић је имао тежак жреб и јаку конкуренцију, остварио је једну победу и два пораза и није ушао у борбу за медаљу.
На такмичењу у Подгорици сва петорица такмичара „НиФ”-а бранили су боје репрезентације Србије, а осим Филипа Трајковића за нашу националу селекцију златно одличје освојио је и Иван Дела Кроче из Новог Сада.

На Отвореном првенству Балкана и Светском купу за такмичаре до 15 година старости, које су организовале Светска и Европска џиу-џицу федерација, наступило је 780 такмичара из 21. државе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + eleven =