Сутра акција сузбијања крпеља

Акција сузбијања крпеља на зеленим површинама на територији општине Алексинац биће спроведена сутра (среда, 30. мај), саопштено је из Општинске управе. Локације предвиђене за третман у Алексинцу су Парк Брђанка, зелене површине у улици Шуматовачкој, Максима Горког (код борова на Војничком путу), Стевана Синђелића (Потковица), Николе Тесле и Милентија Поповића (Палилула).     

Третманом ће бити обухваћено Старо и Ново гробље, неформална излетишта на Фазанерији и код цркве Свете Тројице, део меморијалног комплекса Шуматовац, део потеза Јаз, зелене површине око спортске хале, зелене површине, дворишта и травнате површине око пич терена  у улици Војске Југославије, уређени део обале Моравице у Алексинцу, од моста у Устаничкој улици до пиваре, дворишта блокова стамбених зграда између улица 7. јули и Душана Тривунца, мање зелене површине око пијаце, код зграде Спомен и нада, СДК, Дома Војске, Дома културе, Суда и Цркве Светог Николе.

Акцијом су обухваћени и уређени део обале Бованског језера, паркови у Житковцу и на Алексиначком Руднику, школско двориште у Прћиловици, уређени део комплекса у Горњем Адровцу и меморијални комплекс у Делиграду.

Третман против крпеља вршиће се уређајима са земље, а акцију спроводе екипе  DE MUS-а из Београда и SINITRA DDD из Ваљева.

Руководилац акције испред Општинске управе Алексинац Владимир Никодијевић упозорава грађане да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и да не изводе кућне љубимце, а пчеларе да предузму мере заштите пчелињих друштава.

У случају неповољних  временских прилика, акција се одлаже за први наредни дан када временски услови погодују спровођењу третмана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − twelve =