Сећање на Тому Здравковића

Центар за културу и уметност ће у понедељак 20. новембра пригодним концертом обележити 79. годишњицу рођења Томе Здравковића. Легендарни певач рођен је баш 20. новембра 1938. године у Алексинцу, од мајке Косаре и оца Душана. Убрзо након Томиног рођења, породица се сели у Печењевце где је Тома и одрастао, али се увек радо сећао свог родног града и у њему био чест и драг гост.

– Аутор чија музика несмањеним жаром живи и 26 година након његове смрти, човек чије дело не може да превазиђе време и певач који је својим песмама исписао странице живота, рођен је управо у Алексинцу, па смо хтели да подсетимо на то и да се, а што да не, мало и хвалимо тиме. Тома није певао за славу. Певао је за своју душу, за људе које је волео и ваљда је због тога успевао да дирне у свачију душу. Ово је вече сећања за све поштоваоце музике без које се не може замислити тиха патња због љубавних јада и музике без које не може проћи ниједна свадба или било које весеље. Овај концерт је прилика за сећање на његове песме – каже стручни сарадник Центра за културу и уметност Гордана Живановић.

Томине песме, које су одавно посталe класици, певаће Лена Ковачевић и певач групе „Легенде“, Иван Милинковић , дуо „Golden ladies  из Ниша свираће теме Томиних песама а програм ће водити глумац Горан Султановић.

Почетак концерта је у 20 часова а улаз је бесплатан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − two =