Teatar 91 nagrade

Од девет награда, пет Алексинчанима

Октобар месец био је берићетан за Градско позориште „Театар 91”. У суботу, 20. октобра, завршен је овогодишњи фестивал комедије „Јован Кнежевић Цаца” у Новом Бечеју и после пет такмичарских дана, одлуком жирија, за најбољу представу фестивала проглашен је комад „Ми чекамо бебу” алексиначког позоришта, исти онај који је и отворио овај фестивал.

 

Овом приликом, награђен је и Драгослав Ранђеловић за режију ове представе, а Срђан Стојадиновић Леби је добио Цацину ленту као најбољи глумац фестивала и то за улогу комшије у овом комаду. Међутим, ту није крај признањима алексиначком ансамблу. Овај добро уиграни тим највише се допао и публици, која је била истог мишљења као жири, па су и од њих добили признање. На овогодишњем фестивалу дошло је и до једног преседана. Жири је одлучио да додели награду која није била по плану, па је награда за најбољу колективну игру додељена такође „Театру 91”. На крају фестивала, сума сумарум, из Новог бечеја је у Алексинац дошло укупно пет награда.

‒ ‘Tеатар 91’ је први пут од свог постојања донео пет награда у Алексинац што се до сада никада није десило. Иначе три награде су отишле за Беочин и једна је отишла за Београд. Ово је један велики успех за ‘Театар 91’ и надамо се да ћемо наставити овим темпом да радимо, да играмо на фестивалима у Србији и ван граница Србије и да се чује да смо, малтене, као и професионално позориште ‒ рекла је директорка Градског позоришта „Театар 91” Милена Рашић.

Након овог великог успеха, алексиначки ансамбл не стаје. Гостовање „Театра 91” планирано је за 3. и 4. новембар у Шиду, где ће учествовати на ревијалном фестивалу. Како кажу у овој установи, то им је нова сарaдња и ново пријатељство са домаћинима из тамошњег Центра за културу.

Mi čekamo bebu

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 19 =