Напретков ”час кошарке”, фаворит немоћан у Алексинцу

Кошаркашки клуб Напредак ЈКП остварио је велику победу на старту нове сезоне Друге лиге Србије. Алексиначка екипа убедљиво је савладала фаворизовану Младост из Смедеревске Паланке 75:57 (15:17, 27:7, 17:13, 16:20). Најефикаснији у победничком тиму био је Димитрије Раичевић са 21 поеном. Запажен учинак имао је и Никола Антонијевић, који је уз 17 поена додао и 11 ухваћених лопти. Најефикаснији код Младости био је Петар Беадер са 13 поена.

Прва деоница била је једини период у коме је било резултатске неизвесности у овом дербију. Првих 10 минута игре добили су гости 15:17.

У другој четвртини уследила је нагла промена односа снага на терену. Напредак је заиграо знатно чвршће и ангажованије, пре свега у фази одбране. Гостујући играчи нису успели да се прилагоде оваквом темпу, те су до краја другог периода постигли свега 7 поена, односно 24 у првом полувремену. Алексиначки тим направио је велики преокрет за сигурних 42:24 на великом одмору.

У наставку утакмице није долазило до посебног узбуђења, бар не када је реч о резултату. Редом су погађали Никола и Димитрије Раичевић, Славиша Богавац. За госте из Смедеревске Паланке нерешив проблем био је и центар Напретка, Никола Антонијевић. Горостасни играч убацио је 17 поена, уз 11 скокова, а у одбрани остварио је и 3 блокаде.

Последња четвртина мирно је приведена крају. Индиспонирани противник није успео да нађе решење у нападу, а за то је заслужна колективна одбрана домаћег састава. На другој страни терена ређали су се одлични продори Д. Раичевића, док је капитен Никола Раичевић у више наврата одлично разигравао саиграче (7 асистенција). Искусни Славиша Богавац, како је на то алексиначка публика навикла, донео је неопходну разноврсност у игри. Богавац је остварио учинак од 10 поена, 8 скокова и 4 асистенција, односно индекс корисности 20.

Напредак је до победе дошао, пре свега, захваљујући одличној дефанзивној игри (која се статистички не може увек јасно изразити). Ваља споменути и много бољи шут из игре (Напредка 48%, Младост 27%). А разлика у укупном индексном учинку можда и најбоље илуструје однос снага на терену – Напредак 90, Младост 53!

Победника су са трибина поздравиле најверније присталице алексиначког тима, које су имале прилике да виде сјајно издање својих љубимаца против једног од главних фаворита за пласман у виши ранг такмичења.

У другом колу, екипа Напретка одлази у Ниш, на сусрет са Константином.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + nineteen =