Напредак као феникс

Радослав Јанковић (лево) и Леонардо Матић

После меча између сениорске и омладинске селекције ОФК „Напредак 1929“, који је одигран у петак на Градском стадиону, председник Фудбалског савеза општине Алексинац Леонардо Матић  уручио је шампионски пехар Радославу Јанковићу (47), капитену и најстаријем  играчу актуелног шампиона Општинске лиге.

Тако је и званично окончана изузетно турбулентна сезона, вероватно једна од најтежих у богатој, скоро девет деценија дугој историји клуба.   Колико су изабраници тренера Драгана Микића били надмоћни можда најбоље илуструје чињеница да су чак пет кола пре краја стигли до шампионске титуле! И остали подаци су импресивни:  од 26 утакмица забележили су 23 тријумфа, два ремија и само један пораз, уз  заиста фантастичну гол- разлику од 92 постигнута и само 16 примљених голова!

Иван Јовановић

– После неочекиване елиминације из  Зоне Исток, двадесетак играча је затражило исписнице. Био је то прави шок и велики ударац за клуб и све нас у управи. Успели смо да релативно брзо обезбедимо нове играче и стабилизујемо екипу,   каже председник ОФК „Напредак 1929“, Иван Јовановић.

– Све у свему, првенство је било напорно и невероватно тешко, али смо ипак успели да постављени циљ остваримо. Паузу  до почетка новог  шампионата искористићемо  да појачамо играчки погон како би могли да нападнемо прво месту у Окружној лиги – вели Јовановић.

Иначе, наредне године ОФК „Напредак 1929“ обележиће  два значајна  јубилеја – 90 година од оснивања клуба и три деценије од изградње стадиона.

Један коментар

  1. Objasnite mi kako moze ovaj klub da slavi 90. godina postojanja? Ovaj klub je osnovan pre godinu, dve a izvorni Napredak je ugasen.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − three =