Napredak ”brojao” do 99 u pobedi nad Zdravljem

Aleksinački košarkaški klub  Napredak Bosforus ubedljivo je savladao goste iz Leskovca 99:77 (17:18, 30:21, 29:14, 23:24). Do četvrte uzastopne pobede, Aleksinčani su došli pre svega odličnom šutu za tri poena, kao i u znatno boljim procentima u ukupnom šutu iz igre.

U prvih 10 minuta igre, viđena je ujednačena igra, uz konstatne rezultatske preokrete. Na kraju prvog perioda Zdravlje je vodilo sa 17:18.

U naredne dve deonice, košarkaši aleksinačkog tima u potpunosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom. Angažovana irga u odbrani, kao i izuzetno efikasan napad, donose Napretku ubedljivo vođstvo i miran tok meča.

Nalik na prvu četvrtinu, Leskovčani uspevaju da dobiju i poslednju (23:24) ali to nikako nije bilo dovoljno da bi se uhvatio rezultatski priključak.

Napredak Bosforus slavio je u 23. kolu Druge lige Srbije, a ovo je Aleksinčanima bio četvrti uzastopni trijumf. Naš tim sada ima učinak od 13 pobeda i 10 poraza, a u narednom kolu igraće u gostima, kada će mu protivnik biti ekipa Žarkova iz Beograda.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + 19 =