Smotra

Млади Алексинчани показали глумачки таленат

Доделом захвалница ученицима и њиховим васпитачима, учитељима и наставницима, синоћ је и званично завршена прва Смотра школских позоришних сцена општине Алексинац.

Smotra Током два дана, на сцени Дома културе одиграно је седам представа у којима је публика видела близу 60 глумаца – школараца. Првог дана одиграна су четири игроказа и то у извођењу малишана ПУ „Лане” и ученика нижих разреда основних школа „Љупче Николић”, „Вук Караџић” и „Вожд Карађорђе”. Други дан био је резервисан за старије основце из ОШ „Свети Сава” из Суботинца, „Вук Караџић” из Житковца и „Вожд Карађорђе” из Алексинца.

Поред ауторских текстова Радосаве Срећо (Зечја школа), Анице Павловић (Срце) и Ане Вукајловић (Ко је крив за јединицу) изведене су и адаптације познатог романа „Пинокио”, епске народне песме „Мали Радојица”, а виђен је и драмски приказ популарне ТВ серије „Отворена врата”. Smotra
Општа оцена је да је новопокренута смотра Центра за културу и уметност пун погодак, јер успешни естетски домети појединих представа показали су колико се полаже на драмско и позоришно васпитање деце у овдашњим школама и предшколским групама.

Можда ће управо оваква оцена мотивисати и преостале школе из наше општине да се следеће године појаве на „даскама које живот значе” које ће можда, ко зна, неком од ученика бити животни позив.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =