Brđanka

ОТИС планира обнову „Летње баште”

Општинска организација за туризам и спорт решила је да руинирани објекат на Брђанки, такозвну „Летњу башту”, који је једно време био ресторан, а потом дискотека, преуреди у бифе који ће имати вишеструку намену.

Brđanka Први корак ка овом циљу је одобрење локалне владе на јучерашњој седници. Већници су дали сагласност да се објекат, који је у власништву општине, уступи организацији на неодређено време, без накнаде. По речима директорке ОТИС-а Милене Максимовић, након адаптације, простор би био намењен одмору, рекреацији, спортским такмичењима и културно-забавном програму.

‒ Идеја нам је да ту направимо и мини кухињу у којој би били заступљени искључиво здрава храна и напици. У објекту би се организовале промоције здраве хране и стилова живота, што подразумева и опрему на отвореном простору која би се користила у рекреативне сврхе – каже директорка ОТИС-а и додаје да планирају и обнову дечјег игралишта.

Brđanka Како ће се ова инвестиција финансирати, засад је још непознаница. Наиме, постоје две могуће варијанте, а то је да се средства обезбеде кроз програм прекограничне сарадње са Бугарском или алтернативна, да се употребе заостала средства из овог фонда.

‒ Ми смо аплицирали по другом позиву прекограничне сарадње са Бугарском, односно градом Пирдопом у околини Софије, с обзиром да и они имају сличну програмску активност подстицаја младих. Одлучили смо да пробамо да тим средствима урадимо адаптацију објекта који је заиста у жалосном стању и годинама запуштен. У супротном имамо резервну варијанту, да у току следеће године искористимо средства која три године уназад чувамо, а остала су из прошлог пројекта прекограничне сарадње – објашњава директорка ОТИС-а.

Brđanka

Објекат на Брђанки, пре две године, општина је дала на коришћење „Комуналним услугама”, али је предузеће обавестило председника да није у могућности да објекат обнови и да се стара о њему, због забране пријема нових радника и недостатка средстава.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =