Концерт ЦКУ – отпор музичком неукусу

Да ли је музика коју данас бесомучно пласирају поједине телевизије заиста оно што „народ воли“ или се заправо ради о томе да је мањина, која је деценијама перфидно „едукована“ да гута лаке ноте и испразне текстове, вештачки претворена у већину и димну завесу иза које се крије прави циљ – зарада. И медија и произвођача такве музике .

Уколико ти исти медији покашају да оду корак даље и да музички неукус етаблирају  као једини и стварни квалитет данашњице, онда морају да рачунају на отпор.

А пример отпора је и јучерашњи „Концерт хорова ЦКУ и сарадника“ у великој сали Дома културе, јер су и извођачи и публика јасно рекли шта су за њих  прави квалитет и истинске вредности.

Концерт су отворили најмлађи, чланови Дечјег хора „Мали вокали“, а потом је на сцену изашао Омладински хор који је у свој репертоар уврстио и песме Оливера Мандића и Галије. Хорски део концерта завршен је наступом Мешовитог хора „Шуматовац“, који је, без сумње, један од заштитних знакова Алексинца. Уз већ доказане вокалне квалитете, чланови „Шуматовца“ су овог пута показали и умеће да прстима и ногама дочарају кишу и грмљавину.

Концерт су  затворили чланови Музичког џез клуба Алексинац. Овај бенд, као спој младости и искуства, започео је  свој наступ џез стандардом, композицијом Дејва Брубека а завршио класиком Боса нове „Ипанемом“.

Очекивања су да се у борби за праве музичке вредности Центар за културу и уметност неће зауставити на овом концерту.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =