Kirija

„Кирија” одлично прихваћена и у БиХ

Ансамбл представе „Кирија-Наша деца” Студија глуме, по тексту Бранислава Нушића, а у режији Биљане Николић, ових дана гостује у Тузли и околним градовима. Представа Алексинчана у Тузланском кантону изводи се на позив Шима Ешића, познатог босанског писца, а у склопу фестивала „Везени мост”, који је почео 23. и трајаће до 28. октобра.

Након синоћног извођења „Кирије” у Калесији, алексиначки глумци кажу да је публика сјајно прихватила представу и додају да са нестрпљењем очекују данашњи наступ.

Према речима уредника програма Центра за културу и уметност, Милоша Паовића, ово је још један доказ снаге и величине Нушићевог дела, али и потврда добре репертоарске политике, јер је Студио глуме успео да изнедри представу која је добродошла и ван граница Србије.

У управи Центра за културу Алексинца поручују да се овим гостовањем отвара једна нова сарадња са Тузлом и наставља да гради пријатељство које је последње време било скрајнуто.

Иначе, „Везени мост” је највећи фестивал за децу у Босни и Херцеговини и један од највећих у региону, а после бриљирања на тамошњој сцени, Алексинчани су добили позив да учествују на неколико регионалних фестивала у Црној Гори, Србији и Македонији.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =