Ulica

Измена саобраћаја током вашара

Током одржавања вашара, у уторак 28. августа, улица Војске Југославије (деоница од такозване Кожаре до раскрснице са Устаничком) биће затворена за саобраћај, а доћи ће и до измене режима саобраћаја у делу улице Вука Караџића, и то од раскрснице са улицом Мајора Тепића до раскрснице са улицом Душана Тривунца. Током одржавања вашара, овај део улице биће једносмеран у правцу према улици Душана Тривунца, као што је био случај ранијих година. Ово је одлучено на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац.

На oвој седници чланови Савета су обавештени да је наша локална самоуправа изабрана на конкурсу Агенције за безбедност саобраћаја који за циљ има подизање свести грађана о употреби дечјих седишта. Поред едукативних предавања родитељима, Агенција ће обезбедити 20 дечјих аутоседишта у свакој од 25 локалних самоуправа, с тим да је и свака локална самоуправа дужна да обезбеди још 20 аутоседишта за децу од 9 до 36 килограма.

У наставку заседања, чланови савета су одбили захтев Центра за социјални рад општине Алексинас да се обележе три паркинг места поред просторија у којима се привремено налази ова установа уз образложење да је то приватно двориште. Савет је Центар за социјални рад упутио на одељење за привреду ради резервисања паркинг места у улици 7. јули, где за то постоје услови.

Такође, до краја заседања, одбијен је и захтев Трговинске радње „Петровић” из Мозгова да се уклони део безбедоносне ограде која је постављена поред Дома културе у овом насељу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =