Penzioneri

„Заборавили” да плате пилетину

На годишњој Скупштини Удружења пензионера општине Алексинац, која је одржана 14. априла, сагледани су резултати овог удружења у 2017. години. Делегати су једногласно усвојили извештај о раду и финансијском пословању у протеклом периоду и план активности и финансирања у 2018. години.

Како је наведено у извештају о раду, активност Удружења пензионера била је усмерена на очувању и заштити стандарда, као и побољшању услова живота чланства. Прошле године набављено је 13.200 килограма кромпира из Ивањице, 58 пакета сланог и слатког теста и 91 пакет сухомеснатих производа.

Велико је интересовање било је и за куповину пилећег меса, али су се ту појавили и највећи проблеми, поготово када је реч о наплати потраживања. Поједини благајници месних организација, али и добављач, „заборавили” су на своје обавезе према Удружењу, па је тако на крају 2016. године дуг износио 766.770,93 динара. Захваљујући великом ангажовању руководства, на крају 2017. године дуг је смањен на 331.600 динара, с тим што ће се активности на овом плану наставити и у овој години, речено је на Скупштини.

Проблем у испоруци угља 

Penzioneri

За 158 пензионера испоручено је 390 тона дрвеног угља Колубара. Међутим, великих проблема било је у испоруци угља Читлук. Уговорена је испорука 1.001 тоне, али је због великих застоја у прозводњи до краја прошле године испоручено 792 тоне. Остатак од 209 тона купци су добили од јануара до почетка априла ове године.

‒ У име Удружења, извињавам се пензионерима због овог проблема. У исто време захваљујем се на разумевању великом броју наших чланова који су били стрпљиви и сачекали покретање производње угља. Понудили смо да вратимо новац, али је ту могућност искористило само пет пензионера ‒ рекао је предедник Удружења Славољуб Денић.

Penzioneri

Дружења и излети 

У току прошле године Комисија за излете и путовања имала је пуне руке посла. Организована су дружења са члановима удружења из Власотинца и Сурдулице, са којима су Алексинчани потписали повељу о братимљењу, као и са пензионерима из Ниша, Прокупља, Пирота, Врања, Врањске Бање, Лесковца, Дољевца, Владичиног Хана, Смедерева, Александровца и других места. Ове године у плану је организовање двадесетак излета до интересантних туристичких и других дестинација.
Захваљујући доброј сарадњи са Домом здравља, лане је 1.384 пензионера било у прилици да провери крвни притисак и шећер у крви, а велика пажња посвећена је и животном осигурању, па је тако код ДДОР-а „Нови Сад” осигурано 4.200, а код „Дунава” 1996 уживалаца пензија.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =